|
Post by Toda Josinaka on Mar 3, 2011 22:17:25 GMT 1
Melinda Maoelõtörténete kapcsán felmerült benne, hogy tulajdonképpen alig tudunk valamit a bleach világáról.
Ebben a topicban amolyan chat szinten mindenki elmondhatja a saját elképzeléseit, elméleteit, hogy is mûködi a belach világa, az a része amirõl semmit sem lehet tudni.
Az egész ,,bleach világ" nem áll másból mint Karakurából, A lelkek világából, és Hueco mundóból. A világ többi része mintha nem is létezne.
Nagyon nincs tisztázva, hogy is mûködik a lélekvádorlás és hasonlók. Pedig szerintem ez fontos lenne ebben a sorozatban.
Az ember nézi a sorozatos és nem tud megfeledkezni a világban tátongó hatalmas résekrõl. Pl halálisten ha meghal újra tud születni mint ember? A megölt lidércekbõl emberi lélek lesz a lelkek világában? Vagy szétoszlanak mint lélekrészecske? Mi történik azokkal a nem halálisten lelkekkel, akik meghalnak a lelkek világában? És mi van a világ más részén? Vajon Európában is halálistenek gyüjtik be a lelkeket? ennyire globálisak lennének? vagy talán valami más ami szinét a halált vagy a lelkek királyát szolgálja?
Sok a kérdés, válaszok meg nincsnek és nem is lesznek. Az információink ellentmondanak egymásnak. És a hiányzó mozaikdarabokat saját elméleteinkkel töltjük ki.
|
|
Daisetsu Higa
Magas lélekenergiájú
A 9. osztag 7. tisztje
|
Post by Daisetsu Higa on Mar 4, 2011 14:17:06 GMT 1
Hát elég sokat gondolkoztunk az egyik barátommal a buszon. Arra jutottunk, hogy minden országnak van egy lelkek városa. Elméletileg aki meghal mint halálisten az újra halál isten lesz. A lidércek biztosan tudom h a pokolba jutnak mint kiderült a Bleach Hell Arc special nevű mangából, amit a 4 film kijövetele előtt adta ki( manga.bleachhun.hu/Bleach/Bleach_Hell_Arc_Special ).
|
|
Daisetsu Higa
Magas lélekenergiájú
A 9. osztag 7. tisztje
|
Post by Daisetsu Higa on Mar 4, 2011 14:17:52 GMT 1
Bár a mangában csak a 2 Espada került oda, sztem a többi se kizárható
|
|
|
Post by Toda Josinaka on Mar 4, 2011 18:58:25 GMT 1
Á igen a pokol. Nem tudom én most nem követem a mangát. De a pokol szintén egy nyitva hagyott üres rész. Ami nagyon kilógótt a késõbbiekhez képest.
Szerintem a bleach ,,pokla" valójában egy másik diemnzió. Valahogy úgy mint az elsõ filmben a memory rosary-k (asszm így nevezték õket) dimenziója. És oda csak a nagyon gonosz lelkek kerülnek. Nem hiszem hogy egy ösztön szintû lidérc ott végezné.
De ez a minden országnak saját lelkek világa van, nos ez könnyen elképzelhetõ.
És az én elméletem a lélekvándorlásról az, hogy aki átlagos lélekbõl valami mássá válik kikerül a lélekvándorlásból, és max csak különleges esetekben születhet újjá emberként. És amikor meghla egyszerûen szétoszlik a teste mint lélekrészecskék.
|
|
|
Post by Toda Josinaka on Mar 4, 2011 19:03:56 GMT 1
Nekem meg a Kaszás elméletem áll legközlebb Daisetsu ahány ország annyi lelek világa elképzelséhez.
Annak az a lényege, hogy a halál, vagy a lelkek ura egyetemes. Mindenütt jelen van. Ám az emberek hite, mitólógiája mindenütt más. És a hitükbõl fakadóan alakulnak ki azok a dimenziók ahová haláluk után rekülnek. Vagy a lelkek ura lakotja meg õket úgy ahogy az emberek elképzelik. Namármost keleten halálistnek vannak. A fekete ruhás halálszamurájok. De itt nyugaton ahol teljesen más a hitvilág, és az egyik világvallás központja található a halál szolgái is más alakot öltenek. Csuklyás köpeny, besett arc, vagy csupán egy koponya, és mindnek ugyanaz a fegyvere: egy jókora kétkezes kasza. Ezért van az hogy nyugaton a kaszás vált a halál szimbólumává. Elvégre õket látták századokon át a lélekerõvel rendelkezõ szellemlátók. XD
|
|
Daisetsu Higa
Magas lélekenergiájú
A 9. osztag 7. tisztje
|
Post by Daisetsu Higa on Mar 4, 2011 19:08:23 GMT 1
Egyét értek, én se állítottam, hogy ugyan ilyen Halálistennek szaladgálnak. Minden népnek megvan a saját hagyományos túlvilági alakja.
|
|
|
Post by helindamao on Mar 5, 2011 15:08:17 GMT 1
Nos Kubo eléggé lukas történetet hagyott ránk egyenlõre. Ami azt ilelti próbáltam egy kicsit több olyan kultúrát belevinni a történetembe mint az ujjászületés valami másként, még akkoris, ha felbomlik az ember. hiszen a lelkek vándorlása teljesen hétköznapi. Ráadásul az, hogy a Bleach világában látjuk a szellemeket a halálisteneket, Kubo ezeket a való életbõl ihlette. Hieszen vannak emberek, akik látják õket. És igy a vándorlásuk sem köznapi. Hiszen, mint tudjuk, ha valaki meghal, és utánna a családban születik egy gyermek, akkor az a lélek aki már nem él újra köztünk fog élni más személyiséggel ugyan, de némi hasonlósággal a régi családtagéhoz azért, mert a régi ember lelke abban él. Ezt énis megtapasztaltam a családomban. Ezért van az, hogy próbáltam belecsempészni még ezt is a Bleach világába. Hiszen ezek szorosan összefüggenek. Az animékbõl egyébként is rengeteget tanulhat az ember, ha nem ugy tekint rájuk, mint mesékre. Hanem az alkotó szemléletét látják ki belõle. Én nem csak az animét a Bleachet látom, hanem Kubot is aki megalkotja ezt. Valószínünek tartom, hogy Kubo fantáziája egy ilyennek köszönhetõen alakult igy. Nekem ez a véleményem. Mindennek megvan a maga oka. Csak más kultúrákat nehezen fogadnak el az emberek. Vagy ha el is fogadják akkorsem beszélnek róla anyit, mint a saját kultúrájukban található dolgokról. Nekem ez a véleményem.
|
|